De houdbaarheid van droogbloemen

Droogbloemen houdbaarheid

De houdbaarheid van droogbloemen

Regelmatig krijgen wij vragen over de houdbaarheid van droogbloemen. Vandaar dat ik nu een speciale blog wijd aan de vraag hoe lang droogbloemen goed blijven.

Droogbloemen houdbaarheid

Een bloemetje in huis doet veel. Het zorgt meteen voor een gezellige sfeer en zorgt ervoor dat je huis helemaal af is.

Verse bloemen: veldboeket

Ikzelf ben groot liefhebber van veldboeketten. In tegenstelling tot de structuur boeketten heeft een boeket een wirwar van kleuren, grassen, bloemen en kruiden en is op het oog willekeurig bij elkaar gevoegd. Prachtig vind ik ze.

Een veldboeket blijft circa 1 à 2 weken mooi, afhankelijk van de kwaliteit van de bloemen. Tijd om weer een nieuw boeket aan te schaffen. Of toch niet.

Droogbloemenboeket als alternatief voor een veldboeket

droogbloemen veldboeket
Een geschikt alternatief voor een veldboeket is een droogbloemen boeket. In tegenstelling tot zijn verse voorganger blijven droogbloemen namelijk zeker een half jaar goed. En droogbloemen hebben een vergelijkbare uitstraling als een geplukt boeket.

Houdbaarheid van verschillende droogbloemsoortendroogbloemen boeket broom bloom fuchsia wit

Droogdecoratie met bloemen

Over het algemeen zijn droogbloemen met bloemen een half jaar houdbaar. Veel voorkomende soorten zijn rozen, lavendel, Helichrysum, Statice Sinuata en Everlasting White. Hoe merk je dat een droogbloem zijn beste tijd heeft gehad? Aan de hoeveelheid bloemblaadjes die op de grond liggen.

Tarwe en granenlosse droogbloemen-Kardoen-Distel-gebleekt-

Harde droogdecoratie zoals bijvoorbeeld tarwe blijven veel langer goed. Ter illustratie: wij vinden regelmatig vintage droogbloemenschilderijen uit de jaren 70, waarin de droogdecoratie er nog prima uitziet. Dat is nog eens duurzaamheid.

Gepreserveerde decoratie

Gepreserveerde taken, bloemen en bladeren blijven zelfs 1 a 3 jaar goed. Deze droogdecoratie kun je dus zeker weer in een ander boeket hergebruiken.

Droogbloemen bewaren

Heeft je droogbloemenboeket zijn beste tijd gehad? Bewaar de droogdecoratie die er nog goed uitziet. Je kunt ze altijd hergebruiken in een nieuw boeket of je kunt er een droogbloemenkrans van maken. Bewaar ze bij voorkeur in papier (bijvoorbeeld een krant) in een donkere droge ruimte.

Losse droogbloemen

Bij Woodstock Design kun je ook terecht voor losse droogbloemen. We verkopen ze per bos. Daarmee kun jij eenvoudig weer een mooi boeket kunt maken samen met je hergebruikte droogbloemen.

Onderhoud droogbloemen

Droogbloemen kun je het beste uit het zonlicht houden. De zon zorgt voor verkleuring en kan ervoor zorgen dat je boeket eerder uitvalt.

Ook een belangrijke: in tegenstelling tot een gewone bos bloemen hebben droogbloemen geen water nodig. Sterker nog ze houden absoluut niet van vocht. Zet dus zeker geen bosje in de badkamer neer.

Verder: handle with care. Droogbloemen zijn kwetsbaarder dan verse bloemen. Je kunt ze het beste bij de steel vastpakken om te voorkomen dat bloemblaadjes uitvallen.

 

Conclusie

In deze blog heb je gelezen over de houdbaarheid en verzorging van droogbloemen in vergelijking tot verse bloemen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


WhatsApp Stuur ons een appje