Dag VT Wonen-huis, hallo zooi!

Dag VT Wonen-huis, hallo zooi!

Mijn eigen VT-wonen huis

Er was eens een tijd dat wij een prachtig appartement hadden, dat zo in de VT Wonen had kunnen figureren. Mijn huiskamer was het toonbeeld van ‘less is more’.

Onze VT Wonen-huiskamer

In de huiskamer stond een strakke loungebank die prachtig op de donkere hardhouten vloer uitkwam. Erop lagen een paar zorgvuldig uitgekozen kussens van een duur merk.

Daartegenover hing een flatscreen aan de muur, zonder de bijbehorende kabels, want die waren netjes weggewerkt in de strak gestuukte muur.

Eén wand was sfeervol gekleurd met taupe Farrow & Ball muurverf.

Onder de flatscreen stond een strak wit hoogglans dressoir met daarop een mix van zorgvuldig gekozen designstukken en kringloopvondsten.

Onze VT Wonen-keuken

In mijn keuken lag dezelfde hardhouten vloer (want doorlopend gelegd).

De witte designkeuken was minimalistisch aangekleed met een Nespresso koffiezetapparaat en SMEG broodrooster. Voor de afstyling had ik een paar mooie transparante potten met pasta neergezet.

Absolute pièce de resistance in de keuken was de pikzwarte hoogglans SMEG-koelkast.

Badkamer met moderne spa-sfeer

De badkamer deed denken aan een moderne spa. De lichtgrijze mozaïektegels rondom het bad en wastafel, combineerden prachtig met de donkere natuurstenen tegels in XL formaat op de vloer
Ook hier waren de accessoires zorgvuldig gekozen om het spa-gevoel te benadrukken.

In de verste verte was er geen shampoofles te bespeuren.

Vaarwel VT Wonen huis, hallo kids

En toen kwamen er kinderen en zeiden wij vaarwel tegen ons VT Wonen – huis. In de eerste plaats al vanwege alle spullen die zo’n kleine met zich meebrengt.

Kinderwagen, reiswieg, flesopwarmer, maxi cosi, badje, wipstoeltje, luiers, luieremmer, kinderstoel, box, om maar te zwijgen over alle speelgoed, knuffels, spuigdoekjes etc. die door ons huis slingerden.

De eens zo smetteloze designerbank werd ingewijd met melk, spuug en babyhapjes, die er net weer zo enthousiast uitkwamen als dat ze erin gingen. Luiers werden erop verschoond en tranen werden er gedroogd.

Op het eens zo afgestylde bad stonden voortaan flesjes badolie, shampoo, wasgel, bodylotion, billetjescreme en een leger badeendjes. Het kinderbadje met rek was voortaan de eyecatcher.

Wonen met oudere kinderen

“Als ze ouder zijn dan wordt het beter” zeiden mijn wederhelft en ik tegen elkaar. Voorlopig is dat nog niet het geval. Sterker nog, het lijkt alleen maar erger te worden.

Eetkamerstoelen met pennenstreken

De zorgvuldig gekozen leren eetkamerstoelen bij onze eettafel zitten onder de penstrepen, evenals dat te leuke maar o, zo kwetsbare Zuiver bijzettafeltje.

SMEG koelkast met krassen

De SMEG koelkast is nog verre van hoogglans te noemen, vanwege alle krassen die mijn kids met speelgoedautootjes of weet niet wat hebben gemaakt.

Muren met lippenstift

De wit gestucte muren vertonen sporen van lippenstift (wij hebben twee dochters) en vieze kinderhandjes.

Vloer met slijtplekken

Onze houten vloer heeft dringend een opschuurbeurt nodig vanwege de slijtplekken rondom de Tripp Trapp stoel en de krassen van alle stepjes, rolschaatsen, oxboard en andere vloer vernielende kindervervoersmiddelen.

Slagveld van speelgoed

De huiskamer is het grootste gedeelte van de dag een slagveld van speelgoed, knutselwerkjes en rondslingerend huiswerk.

Hond in huis

Wij dachten dat ons huis niet verder af kon takelen, maar we hadden het mis.

Slopende puppy in huis

In de vier jaar dat hondje Sammie onderdeel uitmaakt van ons gezin, heeft hij al meer gesloopt dan de kids hun hele leven samen.

Ik noem in willekeurige volgorde: afgeknauwde kussens, meerdere ongelukjes op het kleed, Triptrapstoel afgeknauwd, deurmat gesloopt, salontafel afgeknauwd.

Puppy met knauwbehoefte

Enige voordeel van Sammie’s knauwbehoefte als puppy is dat we nu aanzienlijk minder speelgoed hebben. Want als het op de grond ligt, weet meneer het te vinden en rust hij niet voordat het kapot is.

Daarna is het hup de kliko in en weer een speelgoedstuk minder.

Nieuwe woonstijl: industrieel wonen

Inmiddels hebben mijn vriend en ik een nieuwe woonstijl omarmd: industrieel wonen. Erg handig met kids, want onverwoestbaar. Extra krassen en vlekken zorgen juist voor karakter en een uniek patina.

Zelfs hondje Sammie kan er niks mee, dankzij het hoge staalgehalte van dit soort meubels. Laten we hopen dat deze woontrend nog even voortduurt, in ieder geval tot onze kids en Sammie volwassen zijn.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


WhatsApp Stuur ons een appje