Jeugdsentiment in de kringloopwinkel

mand-wit-riet-bohemian-ibiza

Jeugdsentiment in de kringloopwinkel

Maandag poetsdag

Elke maandag komt Corrie ons huisje poetsen. Op maandag staat onze ochtend dan ook volledig in het teken van het huis Corrie-proof te maken.

Alle rotzooi die de afgelopen week is blijven liggen moet worden weggewerkt. Rondslingerende kleren en speelgoed vinden hun plaats van bestemming. Wasmanden met vouwgoed moeten worden uitgeruimd. De bedden van de kinderen moeten worden verschoond. Losliggend speelgoed en aanverwanten verdwijnen in kasten, zodat de vloer leeg is.

Alle potjes, flesjes en tandenborstel verdwijnen van de wastafel in de la daaronder. Prullenbakken worden geleegd. De huiskamer, bank en poef worden uitgebreid gestofzuigd. Overal gaat een nat doekje overheen zodat in ieder geval het ergste vuil is verdwenen.

Na deze maandagochtend opruimroutine vertrekken mijn vriend en ik richting zijn zaak. Op die manier heeft Corrie het huis voor haar alleen en kunnen wij ongestoord werken.

Een bezoekje aan de kringloopwinkel

Nu wil het gelukkige toeval dat er twee kringloopwinkels in de buurt van mijn vriend zijn zaak zitten. Als vintage lover kan het natuurlijk niet nalaten om daar even binnen te lopen.

Je weet immers nooit wat voor “nieuwe” vintage pareltjes er zijn binnengebracht. Vaak vertrek ik met lege handen. Maar eens in de zoveel tijd staat er inderdaad een prachtig vintage item.

Vintage bohemian kussen

Op die bewuste maandag liep ik mijn vertrouwde rondje door de kringloop en toen spotte ik hem. Een rond kussen in patchwork leer.

Het kussen bracht me meteen terug naar mijn jeugd, omdat mijn ouders er net zo één hadden toen ik twaalf jaar oud was.

In die tijd vond ik het kussen hondslelijk. Maar in het teken van de huidige Bohemian woontrend vond ik hem helemaal hip. Je raadt het al: het kussen ging mee naar huis.

Verjaardagsbezoek

Diezelfde avond kwamen mijn ouders, schoonouders en zus op bezoek voor de verjaardag van mijn oudste dochter. Ik kon het uiteraard niet nalaten om over mijn laatste kringloopvondsten te praten. Enthousiast vertelde dat ik een kussen had gevonden, dat precies leek op het kussen dat wij vroeger thuis hadden.

Ik rende naar boven om het kussen te halen en te laten zien. Waarop mijn ouders droog vermelden dat het geen lookalike was, maar inderdaad het kussen dat wij vroeger in huis hadden gehad. Mijn vader had die zaterdag heel wat spullen naar de kringloop gebracht, waaronder – je raadt het al – het bewuste kussen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


WhatsApp Stuur ons een appje